El Think Tank d’Impact.Barcelona

En l’anterior post del blog, vam donar a conèixer la funció d’Impact.Barceona com a pont d’enllaç entre joves talents que volen aportar idees amb valor i noves formes de viure la ciutat de Barcelona. Aquesta proposta està estretament relacionada amb professionals de diferents sectors (educació, cultura, mobilitat, innovació, …) que s’encarreguen d’analitzar en comú la viabilitat de les idees aportades i, alhora, s’encarreguen de portar-les a terme amb la col·laboració de Mobile World Capital & Barcelona Global.

El dia 9 de juny de 2016 va ser el punt de partida d’Impact.Barcelona, aquell dia es va desenvolupar l’anomenat el primer “think-tank”, que es va celebrar a La Pedrera. Aquest esdeveniment va estar obert a tots aquells joves talents amb inquietuds i voluntat de fer de Barcelona, una de les ciutats més innovadores i amb més talent tant d’Europa com del món. I on millor que Barcelona per fer-ho? La ciutat disposa un dels entorns més atractius i amb major potencial segons la visió dels mercats internacionals, punt d’acollida també d’esdeveniments destacats en l’àmbit mundial.  

Aquest esdeveniment va consistir en un debat a porta tancada en el qual joves talents es posaven en contacte amb polítics i empresaris de grans organitzacions de Barcelona, Catalunya i Espanya i intercanviaven els seus pensaments i idees partint de 8 temes de debat basat en el paper de l’administració pública en els camps de l’educació, la innovació, l’esperit empresarial i de negocis.

Es van organitzar grups de treball formats per un grup d’entre 6 i 8 persones, seguint una distribució equitativa entre joves i professionals escollits segons el seu àmbit d’interès o d’especialització.  L’equip d’Impact juntament amb la col·laboració del Mobile World Capital i de Barcelona Global van presentar una premissa inicial a partir de la qual es va generar un debat, amb les seves posteriors conclusions.

Els temes dels diferents grups de debat i el seu punt de partida van ser:

  1. Educació: millor adaptació a les necessitats dels alumnes
  2. Educació: finançament
  3. Innovació: accés als circuits internacionals d’investigació puntera
  4. Innovació: maximització de l’impacte de pressupost en I+D
  5. Activitat empresarial: creació d’un marc favorable pel creixement i internacionalització de Pimes.
  6. Activitat empresarial: reducció de burocràcia per ajudar a l’emprenedoria i al teixit empresarial
  7. Emprenedoria: com atreure millor talent mundial a les nostres empreses
  8. Emprenedoria: facilitat d’accés al crèdit per part de les empreses

Va ser una jornada molt productiva en la qual tots els assistents van sortir molt satisfets.

Aquest any, però, Impact.Barcelona canvia el rumb del seu think tank amb una nova versió que apel·la a tot el públic català. Estem organitzant un certamen en el qual es necessita la major implicació possible per tal de fer de Barcelona una ciutat de referència a nivell mundial.

Segueix-nos a les nostres pàgines de Facebook i Instagram per tal de rebre totes les novetats. Us mantindrem informats!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

El Think Tank d’Impact.Barcelona

En l’anterior post del blog, vam donar a conèixer la funció d’Impact.Barceona com a pont d’enllaç entre joves talents que volen aportar idees amb valor i noves formes de viure la ciutat de Barcelona. Aquesta proposta està estretament relacionada amb professionals de diferents sectors (educació, cultura, mobilitat, innovació, …) que s’encarreguen d’analitzar en comú la viabilitat de les idees aportades i, alhora, s’encarreguen de portar-les a terme amb la col·laboració de Mobile World Capital & Barcelona Global.

(més…)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *