Així va ser el Think & Do Tank 2017

El passat dilluns 12 de juny es va realitzar el Think & Do tank d’Impact.Barcelona. Va ser una jornada intensa, plena d’iniciatives molt interessants. Teníem com a punt de partida els dos formularis de l’Open Innovation Contest on demanàvem a joves d’arreu de Catalunya la seva participació per identificar els reptes als quals Barcelona s’enfrontarà en els pròxims 4 anys. Posteriorment, els mateixos joves van proposar solucions als 4 problemes identificats. És així com a l’esdeveniment final d’Impact.Barcelona 2017 es van debatre aquells aspectes clau que afecten la ciutat i població de Barcelona, amb l’objectiu de millorar-la.

Think & Do Tank 2017 Impact.Barcelona

COM VA SER?

L’esdeveniment es va realitzar al Mobile World Center de Plaça Catalunya i es va iniciar amb una presentació per part de l’equip d’Impact.Barcelona, seguit d’un debat inicial, centrat al voltant dels 4 problemes identificats: refugiats, contaminació de l’aire, tecnologia en l’educació i empoderament dels joves. El debat va ser moderat per Helena Guardans, CEO de Sellbytel, i va comptar amb la participació d’un panell d’experts format per professionals de diversos sectors.

Després d’un coffee break, que vam aprofitar per fer networking i conèixer millor els assistents, cadascun dels equips va tenir l’oportunitat d’explicar el seu projecte i resoldre les preguntes exposades tant pel panell d’experts com del públic assistent.


AIR POLLUTION

La contaminació atmosfèrica és un problema d’escala global que perjudica la nostra salut. Però ens és difícil trobar-hi solucions, perquè és invisible. L’SmartHub fa la contaminació visible i informa els ciutadans de la qualitat de l’aire gràcies als seus sensors i pantalla. A més, és un fanal intel·ligent que filtra l’aire i que envia tota la informació a l’SmartHub app, i així ens permet conèixer l’estat de l’aire des de qualsevol lloc.

REFUGEES

El projecte té com a objectiu el desenvolupament d’una organització sense ànim de lucre que permeti la incorporació sociolaboral dels refugiats mitjançant un networking entre empreses i candidats; també planteja col·laboracions amb altres organitzacions per a poder desenvolupar serveis complementaris que permetin una integració la més holística possible d’aquest col·lectiu.

ED-TECH

La creació d’una plataforma que indexa, valora i relaciona les diferents propostes i eines tecnològiques que hi ha enfocades a l’educació, per tal de millorar el sistema educatiu i fomentar l’ús de la tecnologia a les aules per fer-la més eficient.

YOUTH EMPOWERMENT

La solució es basa en una plataforma mòbil on els estudiants puguin contactar amb mentors, ja sigui per orientació universitària abans de triar la carrera a l’etapa del batxillerat, o guia i consell un cop ja en el període universitari. Volem establir una xarxa d’estudiants i mentors on es transmeti la informació per empoderar al talent juvenil proporcionant-li contactes, informació i experiència, i també dinamitzant la vida universitària i apropar-la als centres d’ensenyament.

 

Per últim, en la clausura de l’esdeveniment els assistents van poder parlar amb cadascun dels equips de manera més personalitzada, intercanviar inquietuds i comentar els projectes presentats.


D’aquesta manera donem clausura a un curs intens d’Impact.Barcelona 2017, que ha donat fruit a 4 projectes que de ben segur seguiran el seu procés i aconseguiran una Barcelona millor. Des d’aquí, l’equip d’Impact.Barcelona volem agrair el suport dels estudiants participants, dels nostres partners Barcelona Global i Mobile World Capital i de tots els assistents a l’esdeveniment.

Us mantindrem informats de les nostres accions futures. Fins ben aviat!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *